Den andra kransen

Så här ser den andra kransen ut som jag gjorde i fredags. Den är gjord av mossa och julgranspynt med en spånskiva formad som ett hjärta som grund.


Julpyssel

Igår var det dags för julpyssel ihop med några vänner. Resultatet blev två kransar att hänga på ytterdörren. Den ena gjorde jag från scratch själv och den andra använde jag ett utsågat hjärta som grund.

Så här gjorde jag den som jag gjorde själv från grunden:

Jag använde svetstråd och formade den till ett hjärta, sedan plockade jag lite björkris och band runt för att få en lite grövre grund. Band en del ris snett över hjärtat för att lite av riset skulle synas som dekoration. Därefter klädde jag den med granris, började i mitten uppe på hjärtat och gick ner mot botten från båda hållen för att få kransen så jämn som möjligt. Till dekoration använde jag polkagrisstänger, julgranspynt, och en träskylt med hjärta på som jag skrev "God Jul" på.

Reslutatet blev ganska bra måste jag säga :)



Den andra kransen som jag gjorde använde jag mossa och guldigt julgranspynt till. Den kransen fick mamma och jag har ingen bild på den än, men det kommer.

Idag har jag satt fram adventsljusstakar och hängt upp julgardiner, mysigt blir det tycker jag. Hoppas bara att vädret blir bättre snart. Trött på allt regn...

Ha en mysig första advent i morgon!

Sytt kuddfodral

Idag fick jag äntligen tummen ur och sydde nya kuddfodral till soffan. Köpte tyget på IKEA för nästan två månader sedan, men köpte samtidigt annat tyg till gardiner i köket och det gick före i prioriteringen. De var klara på några dagar men kuddarna har dragit ut på tiden. Tyvärr blev bara två av fyra helt klara då jag sydde av nålen :( Mindre lyckat... men men.... Så här ser i alla fall kuddarna ut som blev klara idag!

På fredag är det tänkt att jag och några kompisar ska julpyssla så då måste jag komma på något jag ska göra. Julkort ska jag göra en annan dag med en annan vän så det kan jag ju inte göra nu... Är ju några dagar kvar att fundera på...

Nu ska vi sova och hämta nya krafter inför morgondagen!

En början...

Här tänkte jag lägga upp lite bilder på mina skapelser och kanske någon tycker om dem kanske inte... Jag har inga mål med mina kreationer utan gör det för att jag tycker det är kul, sen om någon annan gillar det också så är det ju bara positivt.

Att jag började måla tavlor beror på att jag letade efter tavlor att sätta i hallen hemma, men hittade aldrig någon som jag tyckte passade eller tyckte om. Så då tog jag penseln i egna händer och målade två tavlor. Tyckte det var roligt så fortsatte att måla till de andra rummen också, och än så länge har de fått sitta kvar. Min sambo har inte plockat ner dom, så det måste betyda att de är godkända i alla fall ;) Vet inte riktigt hur det är tänkt att man "ska" måla med acryl utan jag gör som jag vill. Ganska skönt att inte ha massa regler att följa utan låta fantasin flöda istället.

Kort började jag göra för något år sedan också, men det finns ju en hel djungel där ut med allt vad scrapbooking heter så är fortfarande en nybörjare när det gäller termer och stilar. Det är en spännande värld att utforska och jag gör så gott jag kan, mer kan man ju inte begära.

Är öppen för massa kommentarer, tips och idéer så välkommen att tycka till!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0